Honderden medisch personeel ondertekenen petitie waarin de Thaise regering wordt geëist de decriminalisering van marihuana onmiddellijk op te schorten

FOTO: Thaipost

Bangkok -

In totaal hebben 851 medisch personeel een petitie ondertekend voor de regering om de huidige, in principe wetvrije periode van decriminalisering van marihuana onmiddellijk af te blazen totdat de definitieve regels en voorschriften die door de regering worden opgesteld, zijn voltooid.

Dr. Smith Srisont, de voorzitter van de Thailand's Forensic Medical Association, plaatste op zondag 24 juli een online verklaring van 851 vertegenwoordigers van lokale artsen, medische docenten en medische alumni van de Faculteit der Geneeskunde in het Ramathibodi Hospital, waarin ze er bij de regering op aandringen om onmiddellijk sluit de wetvrije status af.

In de verklaring eiste de groep ook de regering om medewerking te verlenen om met alle relevante partijen te bespreken om gezamenlijk en mogelijk het Thailand cannabisbeleid op te stellen.

De groep zegt dat hun voornaamste zorg en reden om de schorsing te willen, is dat veel mensen cannabis gebruiken voor recreatief gebruik, wat niet de bedoeling was van de decriminalisering en dat ze specifieke zorgen hebben voor jongeren.

De groep zei ook dat ze zich zorgen maakten over de gezondheid van het publiek en alleen mensen wilden beschermen.

Dit komt omdat pop-up cannabiscafés en -winkels zich beginnen te verspreiden, vooral in toeristische zones zoals Pattaya.

Daarnaast moedigde de vereniging het publiek ook aan om de petitie te ondertekenen waarin een soortgelijk probleem wordt geëist via change.org.

Op het moment van schrijven heeft de regering nog niet officieel gereageerd op de petitie die online verdeeldheid zaaide. Veel internetgebruikers gaven aan dat ze het gevoel hebben dat het misschien te laat is en dat de geest al uit de fles is.

TPN merkt op dat islamitische groepen in het zuiden van Thailand hebben ook hard gewerkt om een ​​einde te maken aan de decriminalisering van cannabis, hoewel deze push meestal gebaseerd is op religieuze en morele gronden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.