Nederlandse toeriste met spoed naar ziekenhuis nadat ze haar been had gebroken tijdens sightseeing op de berg in Koh Phangan

Ko Phangan, Surat Thani –

Een Nederlandse toerist werd met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht nadat ze naar verluidt haar been had gebroken tijdens het lopen naar een berg in Haad Khom op Koh Phangan, Surat Thani, voor sightseeing op zaterdagavond 23 juli.

Ambtenaren van de Koh Phangan Rescue Volunteer arriveerden ter plaatse nadat ze rond 4 uur waren gewaarschuwd voor het ongeval. Bij aankomst werd Jan H. Kedde, 30, gevonden met een gebroken linkerenkel. Haar vriend, die ook de Nederlandse nationaliteit had, stond vlakbij en wachtte op hulp.

Kedde was bij bewustzijn en bereid om mee te werken met de agenten. Ze vertelde hen dat zij en haar vriend rond 1:00 uur naar de berg waren gereisd om het prachtige natuurlijke uitzicht op zee te zien. Toen ze rond 3:00 uur terugliepen, gleed ze uit en viel op de rotsen met pijn in haar linkerenkel.

Het reddingstransport was een beetje een worsteling. Reddingswerkers gebruikten een reddingssysteem met touw en trokken de gewonde vrouw de heuvel af, onderweg over rotsen, watervallen en kloven. Ze brachten ongeveer 2 uur en 30 minuten door, wat de teams de avond kostte om haar de heuvel af te voeren voordat ze haar naar het First Western Hospital om 10:00 uur brachten.

Op het moment van schrijven is haar humeur naar verluidt hoog en is ze aan het herstellen in het ziekenhuis.

Foto beleefdheid: Koh Phangan Rescue Vrijwilliger

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.