Thailands eerste geval van apenpokken, een Nigeriaanse man met overschrijding van de verblijfsduur, vermoedelijk naar Cambodja gevlucht door over de Sa Kaeo-rivier te zwemmen

Sa Kaeo, Thailand-

Volgens meerdere andere Thaise media en wetshandhavingsbronnen is een buitenlandse man, geïdentificeerd als Thailand's eerste geval van apenpokken, illegaal via natuurlijke kanalen naar Cambodja gevlucht.

Raak eerst verstrikt in het verhaal van gisteren over de buitenlandse man die sinds vorig jaar op overstay zat, hier.

De 27-jarige man uit Nigeria was volgens Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid, getraceerd naar Sa Kaeo, aan de grens met Cambodja, vanaf het signaal van zijn mobiele telefoon. Assemblage in Bangkok.

De patiënt was Phuket ontvlucht na zijn positieve bevestiging van apenpokken vanuit een Phuket Hospital. Hij had in zijn flat op de resultaten van zijn test gewacht en is volgens het Department of Disease Control niet ontsnapt uit een ziekenhuis, wat de standaardpraktijk is voor deze tests omdat de man ze zelf had ingediend.

Het was onduidelijk of de man vluchtte omdat hij positief was voor apenpokken of vanwege zorgen over zijn wettelijke status vanwege te lang verblijf, waar hij naar verluidt sinds november vorig jaar op zat volgens Royal Thai Immigration.

Naar aanleiding van de verklaringen van de heer Anutin over de man die wordt getraceerd tot aan de grens van Cambodja in Sa Kaeo, stellen meerdere mediabronnen op basis van Thaise wetshandhavingsverklaringen dat de man een rivier bij Ban Khlong Luek, in Cambodja, overzwom en leek te richting Sihanoukville gaan.

De heer Anutin had ook gezegd dat Thailand de Cambodjaanse autoriteiten over de man zou informeren en met hen aan de situatie zou werken.

Een persconferentie die naar verwachting meer details over de zaak zal geven, is gepland voor later vandaag, 23 juli.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.