Thaise premier en alle tien ministers onder censuurmoties overleven motie van wantrouwen

Thailand -

De Thaise premier, Prayut Chan O'Cha, en alle tien ministers onder censuurmoties overleefden vanmorgen (23 julird) tijdens een stemming in het Parlement.

De premier Prayut kreeg 256 stemmen voor, 207 tegen en 9 onthoudingen.

Het hoogste niveau van steun en stemmen ging naar vice-premier Prawit Wongsuwan met 268 stemmen voor, 193 tegen en 11 onthoudingen.

Ondertussen gingen de laagste steunstemmen naar vice-premier en minister van Handel Jurin Laksanawisit met 241 stemmen voor, 207 tegen en 23 onthoudingen.

Dit betekent in wezen dat de huidige regering aan de macht zal blijven tot de democratisch geplande verkiezingen in 2023. Dit was de vierde keer dat de oppositie probeerde de regering van Prayut omver te werpen en de vierde keer dat ze faalden.

Premier Prayut Chan-O-Cha is aan de macht in Thailand sinds hij in 2014 een staatsgreep leidde.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Pattaya News in 2022!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.