UPDATE: Nigeriaanse man bevestigd dat Thailand's eerste geval van apenpokken Phuket heeft verlaten

Phuket -

Meerdere nieuwsbronnen melden dat een Nigeriaanse man die is bevestigd als Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken en zijn verblijfsduur heeft overschreden, Phuket al heeft verlaten.

Onze eerdere verhalen:

De mannelijke patiënt is Nigeriaan, 27. Een week eerder kreeg hij symptomen. Gisteren (21 juli) is bevestigd dat de niet bij naam genoemde patiënt het eerste bevestigde geval van apenpokken in Thailand is.

Een Nigeriaanse man in Phuket waarvan is bevestigd dat hij Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken is, wordt opgespoord door de Thaise politie nadat functionarissen hem niet konden bereiken en de man is verdwenen. Nu is ontdekt dat de man geen recente toerist is, maar sinds vorig jaar te lang blijft.

The Real News Thailand en het National News Bureau of Thailand meldden vanmiddag (22 juli)nd) dat de Nigeriaanse man Phuke . al heeft verlatent.

De Thaise politie coördineert naar verluidt met meerdere instanties om de man te lokaliseren en spoort hem aan zichzelf aan te geven. Het was niet meteen duidelijk hoe ze er nu vrij zeker van waren dat hij Phuket had verlaten, maar de bewegingen van de man eerder via CCTV hadden getraceerd.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft ook gezegd dat de man niet uit een ziekenhuis is ontsnapt, zoals oorspronkelijk gemeld, maar terwijl hij op eigen verzoek een test op apenpokken onderging, mocht hij in afwachting van de resultaten thuis in zijn appartement blijven. Volgens het Department of Disease Control werd hij destijds niet gezien als een vluchtrisico, omdat hij zelf medische behandeling had gezocht. Toen de man echter positief werd bevestigd en ziekenhuizen hem probeerden te lokaliseren, verdween de man, blijkbaar op de vlucht.

Ondertussen verklaarde vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vanmiddag aan de pers dat de man naar zijn mening volledig onverantwoordelijk was en dat als hij zou worden gevonden, de man de strengste wettelijke straffen zou moeten ondergaan op grond van het nooddecreet en vervolgens zou worden gedeporteerd en op de zwarte lijst gezet uit Thailand .

TPN merkt op dat deze verklaring de man waarschijnlijk niet zal aanmoedigen om zichzelf aan te geven en zijn locatie is de hele dag de bron van onbevestigde geruchten geweest.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.