Na het eerste geval van apenpokken in Thailand, zeggen premier en minister van Buitenlandse Zaken dat verder testen nodig kan zijn voor internationale reizigers

Bangkok-

Na de aankondiging van gisteravond dat Thailand zijn eerste geval van apenpokken heeft gevonden bij een buitenlandse toerist die onlangs in Phuket is aangekomen, verklaarden de hoogste Thaise regeringsleiders in Bangkok dat er mogelijk verdere maatregelen nodig zijn.

Kom eerst op de hoogte van de momenteel bekende details van Thailand's eerste geval van apenpokken hier.

Gisteravond gaven twee prominente leden van de Thaise regering commentaar op de situatie.

Volgens Don Pramudwinai, vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken van Thailand, is hij van mening dat de Tourism Authority of Thailand en het ministerie van Volksgezondheid vergaderingen en discussies moeten houden over mogelijke verdere screenings en tests voor internationale reizigers om de verdere invoer van apenpokken te stoppen Thailand.

De Thaise premier Prayut Chan-O-Cha was het daarmee eens en verklaarde dat er een soort van maatregelen en verdere tests moeten plaatsvinden en dat relevante instanties zo snel mogelijk vergaderingen moeten houden om dit te bespreken.

TPN merkt op dat dit slechts een discussie is van topleiders die op dit moment niets concreets en geen concrete voorstellen of vergaderdata hebben. Nu het toerisme echter verbetert na meer dan twee jaar Covid19-beperkingen en grenssluitingen, zal zelfs de losse suggestie voor verder testen en screenen aan de grenzen voor toeristen sommigen in de toeristenindustrie waarschijnlijk nerveus maken.

TPN zal deze en andere verhalen over het eerste geval van apenpokken in Thailand blijven updaten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.