UPDATE: Gouverneur van Chumphon beveelt onderzoek naar bootexplosie waarbij meerdere mensen in de buurt van Koh Tao . gewond zijn geraakt

Chumphon-

De gouverneur van Chumphon heeft daarna een volledig onderzoek bevolen achttien passagiers en twee bemanningsleden hebben verwondingen opgelopen nadat gisteren (20 juli) een passagiersboot die van Tao Island in Surat Thani naar Chumphon, Zuid-Thailand reisde, is ontploft..

De gouverneur van Chumphon, Chotnarin Kerdsom, bezocht gisteravond, 20 juli, gewonden in ziekenhuizen. Hij vertelde de bijbehorende Thaise pers: “De boot die bij dit incident betrokken is, kan tot 35 passagiers vervoeren. Ze waren net vijf minuten voor de explosie van een pier vertrokken. Ze waren op weg naar een duikactiviteit op Tao Island in Surat Thani.”

“Alle passagiers hadden de Thaise nationaliteit, er was ook een kapitein en een bemanningslid die reddingsvesten droegen die uit de boot sprongen. Officieren van het Chumphon National Park en lokale vissers hebben alle passagiers en bemanningsleden veilig gered en naar een nabijgelegen strand gebracht.” Gouverneur Chotnarin legde het uit.

“In dit stadium leek het ongeval te zijn veroorzaakt door een motorstoring voordat het schip explodeerde en in brand vloog. De forensische politie zet echter haar onderzoek voort om de exacte oorzaak van de explosie te vinden en ondervraagt ​​de booteigenaar.” De gouverneur voegde eraan toe.

Meerdere Thaise media hebben gemeld dat drie van de gewonden dezelfde achternaam hebben als 'Silpa-archa' waarvan deze familie bekende politici zijn. TPN media heeft deze informatie echter niet onafhankelijk geverifieerd of bevestigd.

Dit is een verhaal in ontwikkeling. TPN-media zal updates over dit verhaal blijven geven zodra ze binnenkomen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.