Meer dan 70,000 Indiase toeristen bezochten Phuket in de afgelopen drie maanden en stimuleren de economie, zeggen functionarissen van de oude binnenstad van Phuket

Phuket -

Meer dan 70,000 Indiase toeristen bezochten Phuket in de afgelopen drie maanden en de meesten van hen houden van maritieme activiteiten en de oude binnenstad van Phuket, zeggen functionarissen van de oude stad.

De voorzitter van de Old Phuket Town Community, de heer Somyos Patan, vertelde de Phuket Express: “Er waren meer dan 70,000 Indiase toeristen die Phuket bezochten van mei tot juli en er komen er nog meer aan. Ze zijn momenteel de grootste nationaliteit in termen van buitenlandse toeristen in Phuket.”

“Hun favoriete toeristische activiteiten zijn genieten van watersporten en ontdekkingen, entertainment en winkelen in de oude binnenstad van Phuket. Ze houden er ook van om foto's te maken in de oude binnenstad van Phuket met prachtige architectuur en gebouwen. Als ondernemers weten wat Indiase toeristen leuk vinden, kunnen ze meer Indiase toeristen aantrekken. Veel bedrijven beginnen zich op Indiërs te richten en leren het soort eten, muziek en sfeer waar ze van genieten. Een Thaise of westerse sfeer voor restaurants en uitgaansgelegenheden is niet zo populair bij Indiase toeristen als degene die hun muziek speelt, hun eten aanbiedt en hen op hun gemak stelt.” Somyos uitgelegd.

Mevrouw Phonnan Ritsaksri, een gids in Phuket, vertelde de Phuket Express: “Indiase toeristen houden van go-karts en zipline-activiteiten. Ze houden ook van stranden, de zee en bossen. Indiërs zullen voorlopig de beste groep toeristen zijn die de economie van Phuket en Thailand ondersteunen. Veel mensen geloven niet dat Indiërs geld uitgeven, maar dat doen ze wel, voornamelijk aan natuurlijke toeristische attracties en leuke plekken zoals waterparken en eilandactiviteiten.”

Volgens de voorspelling van de Tourism Authority of Thailand zullen Indiërs de grootste groep buitenlandse toeristen in Thailand blijven, voornamelijk gedreven door het feit dat China en Rusland, eerdere toeristenleiders, beide hun eigen huidige obstakels hebben. China zet namelijk een Covid Zero-beleid voort dat het toerisme beperkt en Rusland is verwikkeld in een oorlog met Oekraïne en heeft sancties opgelegd gekregen waardoor veel toeristen niet meer kunnen reizen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.