Maya Bay in Krabi tijdelijk voor twee maanden gesloten voor herstel van het milieu

Krabi-

De beroemde Maya-baai in Krabi wordt twee maanden tijdelijk gesloten voor herstel van het milieu.

Het Hat Noppharat Thara – Mu Koh Phi Phi National Park heeft vandaag (20 juli) een herinnering aangekondigd aan de jaarlijkse sluiting van de Maya-baai en de Loa Sama-baai in het nationale parkgebied.

De tijdelijke sluiting van twee maanden is van 1 augustus tot 30 september 2022. Toeristen zullen in deze periode andere plannen moeten maken, aangezien de Bay Area strikt verboden is, behalve voor parkpersoneel en wetenschappers.

Ambtenaren van het Nationaal Park verklaarden dat de jaarlijkse sluiting bedoeld is om een ​​effectief toeristisch beheer mogelijk te maken dat het klimaat in dit seizoen volgt en dat het tijd is voor de natuur en het milieu om zichzelf te herstellen.

Het park heeft sinds de Covid19-pandemie al aanzienlijke veranderingen aangebracht om de natuurlijke omgeving te herstellen, waarbij een overvloed aan zeeleven terugkeert naar de baai. Er werd niet gezwommen als nieuwe regel om het mariene milieu van de populaire baai te behouden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.