Internationale aankomstpassagiers Phuket verbeteren met 45 procent nadat Thailand Pass is geannuleerd, geleid door Indiërs, zegt luchthavendirecteur van Phuket

Phuket -

Meer dan 20,000 passagiers komen nu per dag aan op de internationale luchthaven van Phuket sinds de Thailand Pass werd geannuleerd en de grensbeperkingen de afgelopen maanden werden opgeheven.

De directeur van Phuket International Airport, de heer Monchai Tanod, vertelde de Phuket Express: “We hebben ongeveer 45 procent meer internationale passagiers op de luchthaven nadat de Thailand Pass is geannuleerd. Het totale aantal passagiers is ongeveer 20,000 per dag. Internationale passagiers zitten op ongeveer 12,000 terwijl we 8,000 binnenlandse passagiers per dag hebben. De meeste internationale passagiers zijn Indiaas en worden gevolgd door toeristen uit het Midden-Oosten, vooral uit Saoedi-Arabië.”

“Er komen tot 100 vluchten per dag aan en vertrekken op de luchthaven. Meer Indiase luchtvaartmaatschappijen betreden ook de mix op de luchthaven en openen vluchten en schema's naarmate de vraag toeneemt. We verwachten in het komende hoogseizoen een toename van 80 procent van het aantal toeristen dat op de luchthaven aankomt in vergelijking met vóór de opheffing van de Thailand Pass, "legde de heer Monchai uit.

Volgens de Tourism Authority of Thailand (TAT) hebben Indiase toeristen de aanzet gegeven om terug te keren naar het Koninkrijk en deze trend zal naar verwachting toenemen en uitbreiden naarmate de feestdagen naderen. TAT plant ook meer specifieke Indiase evenementen en promoties om meer verkeer uit India te halen.

Kwartaal drie is ook een belangrijk seizoen voor buitenlandse bruiloften voor Indiase toeristen in Phuket, die over het algemeen weelderige evenementen zijn met honderden gasten en een belangrijke verdiener zijn voor de economie van Phuket, vooral resorts die veel voor bruiloften en evenementen zorgen, concludeerde TAT.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.