Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Rode vlaggen gehesen op stranden, Britse en Thaise man verdrinken, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 11 juli 2022 tot en met zondag 17 juli 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Op veel stranden van Phuket, zoals Patong Beach, zijn rode vlaggen gehesen om strandgangers en zwemmers op 12 juli te waarschuwen voor harde wind en golven. De rode vlaggen zullen naar verwachting op 13 juli in veel gebieden aanhouden.

Dit volgde op een aankondiging van de Thaise Meteorologische Afdeling, die meldde dat er tot 14 juli 2022 sterke wind en golven in de Andamanse Zee worden voorspeld als gevolg van een sterke zuidwestmoesson.

2. Twee mensen zijn dood verklaard nadat een mannelijke Britse toerist die op huwelijksreis was, verdronk, evenals een Thaise man die op 14 juli probeerde het leven van de Britse toerist te redden op Kata Beach in een gebied met rode vlag.th.

Hulpdiensten arriveerden op het strand om de mannelijke Britse toerist, 34 (MR.ALI MOHAMMED MIAN) en de mannelijke Thaise toerist, 55 (Dr. Surasit Pongaohapan) te vinden. Beide mannen waren al door strandwachten uit het water gehaald. Ze werden met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht waar ze allebei tragisch dood werden verklaard.

Surasit Pongaohapan, een Thaise arts die op vakantie was naar het strand van Kata, werd geëerd voor zijn toewijding nadat hij dood was verklaard terwijl hij zich haastte om een ​​Britse toerist te helpen redden die op donderdag 14 juli in Phuket verdronk onder sterke en grote golven.

Hij zal ook zijn lichaam doneren voor kadaverstudies aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Chiang Mai.

Twee buitenlandse toeristen werden gered na een gevecht met golven op Kata Beach, hetzelfde strand en op dezelfde dag dat twee andere toeristen stierven.

In beide gevallen gingen de toeristen zwemmen ondanks veel rode vlaggen, geen zwemborden en strandwachten die mensen waarschuwden om het water niet in te gaan.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, bezocht strandwachten op Patong Beach om ervoor te zorgen dat de veiligheidsmaatregelen werden gevolgd vanwege sterke golven, wind en slecht weer.

Gouverneur Narong vertelde The Phuket Express: "Ik kwam hier om de strandwachten aan te moedigen, aangezien dit moessonseizoen is met sterke golven. We willen dat toeristen de stranden in Phuket met geluk en veiligheid bezoeken.”

2. Een Zwitserse kapitein en zijn dochter zijn gered nadat zijn jacht in een periode van sterke wind en golven bij het Naka-eiland voor de kust van Phuket kapot ging.

De kapitein vertelde de marine echter dat hij niet terug naar de kust wilde worden getrokken en liever betaalde om zijn boot te repareren en op eigen kracht te vertrekken.

3. De hotelreserveringstarieven in Phuket zijn tijdens deze vijfdaagse vakantie met 60 procent gestegen, zei een topfunctionaris van de TAT (Tourism Authority of Thailand).

De meeste boekingen zijn op 13 julith tot 15 julith wanneer de meeste hotels bijna vol zijn. Sommige hotelboekingstarieven zijn tot 80 procent vol.

4. Veel gebieden in Phuket werden op 16 juli overstroomd als gevolg van aanhoudende zware regenval.

De overstroming deed zich voor in verschillende gebieden in het Mueng-district, met name op de parkeerplaats van Phuket Radio Thailand en de ingang van de Phuket Rajabhat University.

Ondertussen de gemeente Phuket heeft volgens hen drie steeds terugkerende overstromingsgebieden in Phuket City opgelost.

De heer Saroj Angkanapilart vertelde de Phuket Express: “De drie belangrijkste overstromingsgebieden in Phuket City waren op het kruispunt Srisutas – Amphur op weg naar Koh Sirey, het Samkong-gebied en Sakdidet.

5. Een taxichauffeur in Phuket vond een portemonnee in zijn taxi voordat hij deze teruggaf aan een buitenlandse eigenaar.

De buitenlandse toerist was blij zijn portemonnee in ontvangst te nemen. Hij controleerde zijn portemonnee en zei dat alles nog intact was. Hij bedankte de taxichauffeur en de Phuket Tourism-politie voor de goede daad.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.