Wereldgezondheidsorganisatie houdt deze week spoedvergadering over apenpokken

Wereldnieuws-

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal op 21 juli een grote vergadering houden met haar noodcomité voor apenpokken. Dit komt nadat er meer dan 9,200 gevallen van de ziekte zijn gevonden in ongeveer 63 landen.

De WHO verklaarde vorige week, 12 juli, dat de vergadering haar commissie van medische experts in staat zal stellen te bepalen of apenpokken al dan niet een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang (PHEIC) is, het hoogste alarmniveau dat de WHO kan uitvaardigen.

Dit is eigenlijk de tweede bijeenkomst rond apenpokken die de WHO heeft gehouden, nadat een eerdere bijeenkomst had besloten dat het virus nog niet op een niveau was om als een PHEIC te worden bestempeld. De laatste grote PHEIC was natuurlijk Covid19 in 2020.

Volgens WHO-chef Tedros Adhanom Ghebrevesus zal de bijeenkomst een diepgaande blik werpen op de verspreiding van apenpokken over de hele wereld en advies en suggesties geven over hoe landen de uitbraken kunnen aanpakken. Als monkeypox als een PHEIC wordt bestempeld, zou dit de WHO in staat stellen prioriteit te geven aan maatregelen om het virus te beheersen met landen en gemeenschappen over de hele wereld.

Tedros verklaarde dat een belangrijke controlemaatregel om te bespreken het traceren van contacten en testen rond het virus zou zijn om te helpen verminderen wat de WHO een zorgwekkende toename van het aantal gevallen van apenpokken noemt.

In tegenstelling tot Covid-19 is Monkeypox geen nieuw virus en vaccins en medische maatregelen om de pokken te behandelen bestaan ​​al tientallen jaren. Apenpokken is al lang endemisch in delen van Afrika, maar niet in het grootste deel van de westerse wereld. De huidige trend van toenemende gevallen is echter buitengewoon ongebruikelijk voor apenpokken, waardoor sommige medische experts zich afvragen of het virus meer overdraagbaar is geworden of de manier waarop het in het algemeen wordt overgedragen, heeft veranderd. Deze vraag is echter tot op heden niet bewezen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.