Thaise arts die dood werd verklaard nadat hij zich had gehaast om verdrinkende Britse toerist in Phuket te redden, geëerd voor zijn toewijding

Kata, Phuket –

Surasit Pongaohapan, een Thaise arts die op vakantie was naar het strand van Kata, werd geëerd voor zijn toewijding nadat hij dood was verklaard terwijl hij zich haastte om een ​​Britse toerist te helpen redden die op donderdag 14 juli in Phuket verdronk onder sterke en grote golven.

Zijn testament schonk ook zijn lichaam voor kadaverstudies aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Chiang Mai.

De toegewijde arts van het Lampang-ziekenhuis is naar verluidt in zee gezonken om de verdrinkende buitenlandse toerist te helpen terwijl hij op reis was met zijn vrouw en zoon.

Beiden werden geraakt door meerdere opeenvolgende grote golven en gingen onder water. De strandwachten wisten hen later uit het water te halen. Helaas werden beiden daarna dood verklaard.

De boeddhistische begrafenisgebeden zouden gehouden worden op zaterdag 16 juli, voordat het lichaam van de dokter zou worden overgebracht naar de Chiang Mai Universiteit voor kadaveronderzoek.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.