Twee buitenlandse toeristen gered na gevechten met golven op Kata Beach

Kata, Phuket –

Twee buitenlandse toeristen werden gered na een gevecht met golven op Kata Beach, hetzelfde strand en op dezelfde dag dat twee andere toeristen stierven.

In beide gevallen gingen de toeristen zwemmen ondanks veel rode vlaggen, geen zwemborden en strandwachten die mensen waarschuwden om het water niet in te gaan.

Strandwachten op Kata Beach meldden gisteren (14 juli)th) dat ze een buitenlandse vrouw en een man van ongeveer 35 jaar oud hebben gered van de verdrinkingsdood op Kata Beach, subdistrict Karon in het district Mueang Phuket. Ze stikten in het water voordat ze naar het Chalong-ziekenhuis werden gebracht in het subdistrict Chalong, het district Mueang Phuket.

Beide buitenlandse toeristen zouden na het incident in het ziekenhuis zijn hersteld.

Ondertussen op dezelfde dag en hetzelfde strand twee mensen zijn dood verklaard nadat een mannelijke Britse toerist die op huwelijksreis was, verdronk, evenals een Thaise man die probeerde het leven van de Britse toerist te redden op Kata Beach in een gebied met rode vlag.

De Thaise politie en autoriteiten blijven er bij het publiek op aandringen de aanwijzingen van relevante instanties op te volgen en niet te gaan zwemmen tijdens rode vlagperiodes of ruw weer.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.