Thai Royal Gazette kondigt regulering aan van inbeslagname van rijbewijzen voor incompetente chauffeurs met agressief gedrag

FOTO: Thairath

Nationaal –

De Royal Gazette heeft op woensdag 13 juli de regels gepubliceerd over de inbeslagname van rijbewijzen, uitgegeven door de Royal Thai Police en het Department of Land Transport, voor chauffeurs met agressief gedrag.

De regeling treedt in werking zes maanden na bekendmaking in de Staatscourant, of circa januari 2023.

De verordening geeft de Thaise autoriteiten het recht om rijbewijzen in beslag te nemen, de inbeslagname via elektronische kanalen te registreren en het gebruik van het voertuig tijdelijk op te schorten voor bestuurders die psychische problemen of agressieve emoties hebben die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

Dit omvat ook bestuurders die agressief en slechtgehumeurd gedrag vertonen en gewelddadige gevoelens of ander gedrag jegens anderen uiten die hun rijvaardigheid op dat moment beïnvloeden.

Dit is in het belang van de verkeersdiscipline en om incompetente chauffeurs efficiënt te controleren voor de openbare veiligheid, aldus de Royal Gazette.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.