Britse toerist op huwelijksreis en Thaise man verdrinkt nadat toerist gaat zwemmen ondanks rode vlaggen op Kata Beach, Thaise man probeerde het leven van toerist te redden

Kata, Phuket –

Twee mensen zijn dood verklaard nadat een mannelijke Britse toerist die op huwelijksreis was, verdronk, evenals een Thaise man die gisteren (14 juli probeerde het leven van de Britse toerist te redden op Kata Beach in een gebied met rode vlag.th).

Hulpdiensten werden om 5 uur op de hoogte gebracht van het incident op het Kata Noi-strand in het subdistrict Karon, district Mueang Phuket.

Hulpdiensten arriveerden op het strand om de mannelijke Britse toerist, 34 (MR.ALI MOHAMMED MIAN) en de mannelijke Thaise toerist, 55 (Mr. Surasit Pongaohapan) te vinden. Beide mannen waren al door strandwachten uit het water gehaald. Ze werden met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht waar ze allebei tragisch dood werden verklaard.

Luitenant-kolonel Eakkachai Siri van de toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express: “De Britse toerist arriveerde op 9 juli in Phuket.th met zijn vrouw op huwelijksreis. Ze checkten in in hun hotel in Karon op 12 julith. De Thaise toerist was met zijn vrouw en zoon. Ze hebben gisteren (14 juli) ingecheckt in een hotel in Karonth). "

“De Britse toerist worstelde in de golven terwijl de Thaise toerist die vlakbij in het water was hem probeerde te helpen. Beiden werden geraakt door meerdere opeenvolgende grote golven en gingen onder water. Badmeesters gingen de oceaan in voordat ze de mannen eruit haalden.” Luitenant-kolonel Eakkachai legde het uit.

“Er patrouilleren dagelijks vier strandwachten op het 850 meter lange Kata Noi-strand. Gisteren waren er vanwege de sterke golven rode vlaggen en geen zwemborden langs het strand geplaatst. Badmeesters waarschuwden beide mannen om niet te gaan zwemmen, maar ze weigerden en gingen toch het water in.” verklaarde luitenant-kolonel Eakkachai.

Slechts enkele dagen ervoor verdronken ook twee buitenlandse toeristen in Koh Chang. Bij dit incident kwamen de toeristen ook een rode vlaggenzone binnen en gingen zwemmen.

De Thaise politie en autoriteiten blijven er bij het publiek op aandringen de aanwijzingen van relevante instanties op te volgen en niet te gaan zwemmen tijdens rode vlagperiodes of ruw weer.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.