Boeddhisten in Phuket nemen deel aan kaarsceremonies voor Asahna Bucha, religieuze feestdagen gaan door

Phuket -

Veel boeddhisten in Phuket namen gisteravond (13 juli) deel aan kaarsceremonies (Wien Tien) op Asahna Bucha Dayth) bij lokale tempels.

Asanha Bucha-dag wordt jaarlijks gevierd op de dag van de volle maan van de achtste maanmaand, aangezien het de dag was waarop de Boeddha 2,500 jaar geleden zijn eerste lering hield, bekend als de vier edele waarheden, na zijn verlichting aan zijn eerste vijf discipelen.

Gisteravond om 7 uur in de Mongkol Nimit-tempel in de stad Phuket luisterden boeddhisten onder leiding van de gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, naar preken voordat ze de kaarsenceremonie (Wien Tien) uitvoerden door drie keer met de klok mee rond de stoepa van de tempel te lopen met kaarsen en bloemen.

Vandaag is het begin van de boeddhistische vastentijd en ook een religieuze feestdag, wat betekent dat overheidsgebouwen gesloten zijn en de verkoop van alcohol verboden is. De lange vakanties gaan door tot aanstaande maandag de 18e, hoewel alcoholverkoop vanaf morgen de 15e is toegestaan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.