Op veel stranden van Phuket worden nog steeds rode vlaggen gehesen vanwege de sterke golven

Patong-

Op veel stranden van Phuket, zoals Patong Beach, zijn rode vlaggen gehesen om strandgangers en zwemmers gisteren (12 juli) te waarschuwen voor harde wind en golven. De rode vlaggen zullen naar verwachting vandaag, 13 juli, in veel gebieden aanhouden.

Het hoofd van de strandwachten van Patong Beach, de heer Somprasong Sangchard, vertelde de Phuket Express: "Dit volgde op een aankondiging van de Thaise Meteorologische Afdeling, die meldde dat er sterke wind en golven worden voorspeld in de Andamanse Zee als gevolg van een sterke zuidwestelijke moesson tot 14 juli 2022 .”

“We zijn doorgegaan met het plaatsen van rode vlaggen langs Patong Beach om te waarschuwen dat er geen zwemgebieden zijn. We houden de weerswaarschuwingen nauwlettend in de gaten.” Somprasong toegevoegd.

Dit valt samen met een lange vijfdaagse vakantie in Thailand, merkt The Phuket Express op, die waarschijnlijk veel mensen zal teleurstellen die hopen af ​​te koelen in de oceaan. Vandaag en morgen zijn religieuze feestdagen in het land, waarbij ook de verkoop van alcohol wordt verboden en overheidskantoren worden gesloten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.