Phuket ziet tot nu toe minder strandgangers op de eerste dag van vijf lange vakanties, de schuld van slecht weer

Phuket -

Er waren vandaag niet veel strandgangers op Patong Beach vanwege moessonwaarschuwingen en sterke golven. De strandexploitanten van Patong zeiden dat hun bedrijfsinkomsten waren gedaald van vóór de vakantieperiode, maar gaven de schuld aan het weer en niet aan toeristen.

De Phuket Express heeft vandaag (13 juli) Patong Beach bezochtth) wat het begin is van de lange vakantie.

Thailand heeft een vijfdaags weekend, aangezien er op 13 juli twee boeddhistische feestdagen naderen voor Asanha Bucha-dag en de 14e voor het begin van de boeddhistische vastentijd, terwijl de 15e door de regering werd aangekondigd als een speciale feestdag.

Een van de stranduitbaters vertelde de Phuket Express: "Afgezien van lange vakanties, dit is het laagseizoen en deze tijd van het jaar, zelfs ruim voor Covid-19, was altijd slecht omdat het het moessonseizoen was."

De Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwt voor zware tot zeer zware regenval in de meeste delen van Thailand en sterke wind en golven in de Andamanse Zee, waaronder Phuket, van 11 tot 14 juli.

“Het weer is nu niet geschikt voor strandactiviteiten, wat voor ons geen geluk is. Toch zien we nog wel wat buitenlandse toeristen langs het strand lopen. De meesten van hen zijn Indiërs, maar ze geven geen geld uit aan strandverkopers. Onze bedrijven, zoals massagewinkels en restaurants in de buurt van het strand, zijn erg rustig.” De strandverkoper voegde eraan toe.

Op veel stranden van Phuket, zoals Paying Beach, zijn rode vlaggen gehesen om strandgangers en zwemmers gisteren (12 juli) te waarschuwen voor harde wind en golven. De rode vlaggen zullen naar verwachting vandaag, 13 juli, in veel gebieden aanhouden.

"We hopen dat er voor het einde van dit jaar in het hoogseizoen, vanaf eind oktober, meer buitenlandse toeristen zullen zijn." De naamloze strandverkoper concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.