Phuket hotelboekingen nemen aanzienlijk toe tijdens lange vakanties, veel binnenlandse en buitenlandse toeristen verwacht

Phuket -

De hotelreserveringstarieven in Phuket zijn tijdens deze vijfdaagse vakantie met 60 procent gestegen, zei een topfunctionaris van de TAT (Tourism Authority of Thailand).

Thailand heeft een vijfdaags weekend, aangezien er op 13 juli twee boeddhistische feestdagen naderen voor Asanha Bucha-dag en de 14e voor het begin van de boeddhistische vastentijd, terwijl de 15e door de regering werd aangekondigd als een speciale feestdag.

Mevrouw Nanthasiri Ronnasri, de directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office vertelde de Phuket Express: “Tijdens deze lange vakanties bedragen de inchecktarieven van het hotel 44.46 procent. Naar verwachting zal het incheckpercentage oplopen tot 60 procent, aangezien de meeste Thaise toeristen graag 'last minute' boekingen doen. De gemiddelde hotelboeking is 2.49 nachten.”

“De meeste boekingen zijn op 13 julith tot 15 julith wanneer de meeste hotels bijna vol zijn. Sommige hotelboekingstarieven zijn tot 80 procent vol, waarvan de meeste in Patong, Kamala, Surin, Kata en het Karon-gebied zijn. legde Nanthasiri uit.

“Het aantal internationale toeristen ligt op 28,189 uit 160 vluchten. Tijdens deze lange vakanties zullen ook ongeveer 32,000 binnenlandse passagiers van binnenlandse vluchten aankomen.” voegde Nanthasiri toe.

Dit is goed nieuws voor hoteliers in Phuket, ondanks het slechte weer dat veel stranden en natuurlijke attracties beperkt houdt en rode vlaggen omhoog houdt om zwemmen te voorkomen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.