Kapitein en dochter van Zwitserland gered nadat jacht kapot gaat bij Naka Island voor Phuket

Phuket -

Een Zwitserse kapitein en zijn dochter zijn gered nadat zijn jacht in een periode van sterke wind en golven bij het Naka-eiland voor de kust van Phuket kapot ging.

De Koninklijke Thaise Marine meldde gisteren (11 juli)th) dat ze op de hoogte waren gesteld dat een jacht was uitgevallen. Het jacht stond geparkeerd in het midden van de zee ten oosten van het Naka Yai-eiland bij Thalang.

Ze volgden de locatie die vanaf het jacht was opgegeven. De Royal Thai Navy-boot was aanvankelijk niet in staat om het jacht onmiddellijk te bereiken vanwege sterke wind en golven die het jacht en de marineboten konden beschadigen, maar slaagde er na enkele uren in om het gestrande schip te bereiken.

Op het jacht trof de marinebemanning de kapitein Mr. Oliver uit Zwitserland en zijn dochter aan. Zijn volledige naam werd door de Thaise autoriteiten achtergehouden.

De heer Oliver vertelde de bijbehorende Thaise pers: “Mijn jachtmotor was oververhit voordat hij kapot ging. Het jacht kon niet bewegen en zat volledig vast.”

De heer Oliver vertelde de marine echter dat hij niet terug naar de kust wilde worden getrokken en liever betaalde om zijn boot te repareren en op eigen kracht te vertrekken.

Monteurs werden gebeld om het jacht te repareren, dat over ongeveer twee dagen zal aankomen. Oliver vertelde de marine dat hij nog genoeg voedsel en water heeft om te wachten op reparaties en een goed radiosignaal.

De heer Oliver en zijn dochter wordt gevraagd om hun positie aan de Royal Thai Navy te blijven melden in afwachting van de reparatie van het jacht.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.