Vijfdaags weekend nadert in Thailand om twee grote boeddhistische feestdagen te vieren, beginnend op woensdag

FOTO: Thairath

Nationaal –

Vanaf morgen heeft Thailand een vijfdaags weekend, aangezien er op 13 juli twee boeddhistische feestdagen naderen voor Asanha Bucha-dag en de 14e voor het begin van de boeddhistische vastentijd, terwijl de 15e door de regering werd aangekondigd als een speciale feestdag.

Asanha Bucha-dag wordt jaarlijks gevierd op de dag van de volle maan van de achtste maanmaand, aangezien het de dag was waarop de Boeddha 2,500 jaar geleden zijn eerste lering hield, bekend als de vier edele waarheden, na zijn verlichting aan zijn eerste vijf discipelen.

De boeddhistische vastentijd begint op de dag na Asahna Bucha en markeert het begin van de periode van drie maanden waarin alle monniken niet mogen reizen en verblijven op een bepaalde plaats of hun tempel, waar ze kunnen schuilen voor de zon, stormen en regen, om te studeren en meditatie.

Net als bij andere grote boeddhistische feestdagen, bieden de meeste Thaise boeddhisten traditioneel aalmoezen aan monniken in de vroege ochtend en bezoeken ze tempels om 's avonds naar preken te luisteren. Ze voeren ook een rituele praktijk uit die bekend staat als de kaarsenceremonie (Wien Tien), waarbij ze drie keer met de klok mee rond de stoepa van de tempel lopen met kaarsen en bloemen.

Op de dagen worden ook vijf belangrijke boeddhistische voorschriften beoefend. Ze zijn (1) niet schadelijk voor levende wezens; (2) niet nemen wat niet wordt gegeven; (3) zich onthouden van seksueel wangedrag; (4) vermijden leugens te vertellen of deel te nemen aan roddels; (5) onthouden van alcoholische dranken en recreatieve drugs.

En natuurlijk wordt tijdens de boeddhistische feestdagen een verbod op de verkoop van alcohol in winkels en restaurants ingevoerd, evenals de sluiting van alle pubs en bars in het land.

Overheidskantoren zoals immigratie zullen ook gesloten zijn.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.