Cannabisgebruik verboden in Thailand op eigendommen van het ministerie van Justitie, rechtbanken, enz.

Bangkok, Thailand-

In de hoop te profiteren van de nieuwe gedecriminaliseerde cannabiswetten van Thailand en te genieten van wat marihuana in het gerechtsgebouw? Het kan zijn dat u uw plannen moet wijzigen.

De heer Jeerapat Panthavee, secretaris-generaal van het Bureau van het Hof van Justitie, heeft vandaag, 12 juli 2022, een bevel ondertekend dat het gebruik van cannabisproducten op gerechtsgebouwen in het hele land verbiedt, ook voor degenen die in dienst zijn van het ministerie van Justitie. Dit omvat het verbieden van eten en drinken met cannabis bij Thaise rechtbanken.

Dit volgt op een groeiende lijst van plaatsen zoals legerinstallaties, politiebureaus, scholen, overheidskantoren en enkele andere officiële plaatsen die de recent gedecriminaliseerde cannabis verbieden op hun werkplek en voor hun personeel, tenzij een gedocumenteerde medische reden werd opgegeven.

De Thaise regering is sinds de decriminalisering vorige maand regels en beperkingen op cannabis blijven toepassen, waarbij de meeste zich richten op officiële plaatsen zoals hierboven of minderjarigen of jongeren ervan weerhouden cannabis te kopen. De regering blijft zeggen dat cannabis alleen voor medisch gebruik mag worden gebruikt, maar technisch gezien is recreatief gebruik thuis niet verboden en de verkoop van cannabis is in veel gebieden gemeengoed geworden.

Openbaar gebruik is verboden door openbare overlastwetten rond de rook van marihuana, met boetes van 2000 baht of zelfs gevangenisstraf mogelijk, maar voor het grootste deel heeft de wetshandhaving een lichte aanraking genomen bij het handhaven van deze regels.

De Thaise regering werkt aan een uitgebreide reeks wetten, regels en voorschriften om cannabis verder permanent te reguleren, maar het werk is nog niet voltooid, hoewel naar verwachting in augustus klaar zal zijn.

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.