Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: sterke golven, angst voor aardbevingen, zorgen over krokodillen en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 4 juli 2022 tot en met zondag 10 juli 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Sterke golven spoelden zeewater aan op een strandweg ten noorden van Phuket en veroorzaakten op 3 juli verkeersvertragingen. Eetkraampjes en verkopers in de buurt van het strand werden grotendeels geëvacueerd voor de storm en golven, maar sommige zijn beschadigd.

Op 3 juli inspecteerde de gouverneur van Phuket de Thep Kasattri Road (nr. 402) in noordelijke richting nabij het Sai Kaew-strand in Mai Khao

De gouverneur van Phuket, Narong Wonnciew, vertelde de Phuket Express: "Er waren veel wegen in de buurt van stranden in Phuket die zijn getroffen door vloed en sterke golven."

Een hoofdweg langs een strand in Mai Khao in Phuket was op 4 juli tijdelijk afgesloten vanwege vloedth. De volgende dag, 5 juli, was de weg weer normaal.

Het hoofd van de Phuket Disaster Prevention and Mitigation heeft bevestigd dat het zeewater dat deze week bij vloed stijgt en overstroomde wegen en stormschade veroorzaakt, geen verband houdt met aardbevingen.

2. De Gouverneur van Phuket heeft opdracht gegeven tot relevante ambtenials om op de hoogte te blijven en de situaties van oceanische aardbevingen nauwlettend in de gaten te houden.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, op 6 juli heeft relevante functionarissen, met name het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) Phuket Office, opgedragen om de recente aardbevingssituatie in de oceaan nauwlettend in de gaten te houden. Alle belangrijke updates moeten onmiddellijk aan de inwoners van Phuket worden doorgegeven.

Negentien tsunami-waarschuwingstorens in Phuket worden vanaf 7 juli elke dag getestth normaal en worden pas woensdag getest met het volkslied.

Ambtenaren van Phuket zorgen voor de veiligheid van toeristen voor de lange vakantie volgende week, omdat veel mensen zich online zorgen maken over mogelijke weergerelateerde rampen als gevolg van zware regenval en wind de laatste tijd.

3. Sterke wind, golven en hevige regen zullen vanaf 9 juli aanhouden in de provincies Phuket en Andamanth tot juli 14th2022.

4. Het Phuket Fisheries Office heeft de zorgen weggenomen nadat toeristen video's en berichten online hadden geplaatst over naar verluidt hongerige krokodillen op een boerderij in Phuket.

Sittiphon Mueangsong, hoofd van het Phuket Fisheries Office, vertelde de Phuket Express: “Sommige toeristen denken misschien dat de plaats verlaten is, maar dat is niet zo en heeft alle recente inspecties doorstaan ​​en voldoet aan alle voorschriften. De reptielen zijn gelukkig en gezond en worden goed verzorgd.”

5. De gemeente Kathu houdt hun traditionele festival 'Naithu' voor de 12th tijd deze maand.

Het evenement wordt vanaf 15 juli gehouden op de traditionele weg voor de gemeente Kathuth tot juli 17th, 2022 van 5:00 tot 10:00 uur.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.