Vooraanstaande Thaise arts dringt er bij het ministerie van Volksgezondheid op aan om het werkelijke aantal nieuwe Covid-19-gevallen te onthullen, inclusief alle asymptomatische en milde gevallen

nationaal —

Een Thaise arts die gespecialiseerd is in opkomende infectieziekten drong er bij het ministerie van Volksgezondheid op aan om het werkelijke aantal nieuwe gevallen van Covid-19 bekend te maken, aangezien het aantal volgens hem mogelijk veel hoger is dan het aantal dat momenteel aan het publiek is bekendgemaakt.

Vice-minister van Volksgezondheid Satit Pitutecha onthulde aan de bijbehorende pers dat het aantal nieuwe Covid-19-gevallen naar zijn mening al ongeveer 20-30 duizend per dag heeft bereikt als alle patiënten die zich hebben geregistreerd voor medicijnen en ondersteunende financiering van de National Health Security worden geïntegreerd Bureau (NHSO).

Volgens het Centrum voor Covid-19 Situaties blijft het aantal nieuwe Covid-19-gevallen op 9 juli echter op 2,084 mensen, wat in tegenspraak is met de verklaring van Satit, dus Dr. Thiravat Hemachudha, hoofd van het Thaise Rode Kruis Emerging Infectious Diseases Health Science Center, kwam naar buiten en zei:

“Ik dring er bij de minister van Volksgezondheid met klem op aan om het werkelijke aantal nieuwe Covid-gevallen bekend te maken. Het is niet het einde van de wereld, zelfs als het aantal 100,000 bereikt. We moeten de burgers de waarheid vertellen, zodat ze waakzaam zijn”.

De artsen zijn van mening dat Thailand moet terugkeren naar het tellen van alle gevallen met de nationale cijfers, zelfs als deze asymptomatisch of mild zijn, of als ze geen ziekenhuisbehandeling nodig hebben. Dit geldt ook voor degenen die een thuistest of zelftest doen en zich melden bij de NHSO, maar geen ziekenhuiszorg nodig hebben.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.