Wildlife-functionarissen verduidelijken en adresseren de bezorgdheid van toeristen over naar verluidt hongerige krokodillen op een boerderij in Phuket, zeggen dat de reptielen in orde zijn

Phuket -

Het Phuket Fisheries Office heeft de zorgen weggenomen nadat toeristen video's en berichten online hadden geplaatst over naar verluidt hongerige krokodillen op een boerderij in Phuket.

Het verhaal kwam aan het licht nadat toeristen en buurtbewoners video's op sociale media plaatsten. De posters beweerden dat deze krokodillenboerderij vroeger veel toeristen had. Nu zijn er volgens de posters niet veel toeristen en werden de krokodillen in de steek gelaten en hadden ze honger.

De eigenaar van de krokodillenboerderij in Chalong, de heer Sakun Nganwiwatthavorn, vertelde de Phuket Express: "De boerderij heeft altijd verzorgers. Krokodillen worden gevoerd en verhongeren niet, sommige hebben zelfs overgewicht en obesitas omdat ze zo goed eten. Soms kochten toeristen die op bezoek kwamen eten voor hen, maar dat was niet hun primaire voedselbron.”

Sittiphon Mueangsong, hoofd van het Phuket Fisheries Office, vertelde de Phuket Express: “We hebben regelmatig functionarissen naar deze boerderij gestuurd voor inspecties. Er waren 32 krokodillen in de boerderij vóór de Covid-19-pandemie, maar vier van hen stierven door normale veroudering. Nu zijn er 28 krokodillen. Er zijn twee verzorgers op de boerderij. Sommige toeristen denken misschien dat de plaats verlaten is, maar dat is niet zo en heeft alle recente inspecties doorstaan ​​en voldoet aan alle voorschriften. De reptielen zijn gelukkig en gezond en worden goed verzorgd.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.