Thaise hoteliers uiten hun bezorgdheid over het voorstel van de regering voor "dubbele prijzen" voor buitenlandse toeristen

Bangkok -

Thaise hoteliers uitten hun bezorgdheid over de plannen van de regering om dubbele accommodatieprijzen vast te stellen voor buitenlandse en lokale toeristen, zeggende dat het idee niet praktisch was tijdens de poging van het land om het toerisme en de binnenlandse economie te stimuleren.

Volgens de plaatsvervangend regeringswoordvoerder op donderdag, zou de regering de invoering van een tweeledige tariefvoorwaarde invoeren, waarbij buitenlandse bezoekers tarieven in rekening kunnen worden gebracht die vergelijkbaar zijn met de pre-pandemische periode, terwijl lokale toeristen mogen blijven betalen tegen de huidige gereduceerde tarieven.

President van de Thai Hotels Association, Marisa Sukosol Nunbhakdi, verklaarde dat het idee van dubbele prijzen "onpraktisch" was, aangezien de hotelkamerprijzen altijd constant veranderen op basis van marktomstandigheden. Bovendien gebruikt elk hotel van elk sterrentarief ook verschillende strategieën om prijzen vast te stellen.

"Wat de regering zou kunnen doen, was samenwerken en overleggen met de vereniging om binnenlandse campagnes te voeren en speciale prijzen aan te bieden voor Thaise toeristen", stelde ze voor.

Marisa Sukosol Nunbhakdi

Charintip Tiyaphorn, voorzitter van de Tourism Council van Krabi, voegde toe dat het idee een negatief beeld van het Thaise toerisme zou kunnen veroorzaken, omdat iedereen, ongeacht nationaliteiten, als klant gelijk moet worden behandeld.

Hij benadrukte: “Elke klant moet eerlijk en gelijk worden behandeld. Duidelijke communicatie is ook cruciaal, aangezien dit een gevoelig onderwerp is dat de reputatie van de Thaise toeristenindustrie en hoteliers zou kunnen schaden.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.