Persbericht: Thailand Tourist Police lanceert 'I Lert U' mobiele app voor 24-uurs hulp

Het volgende is een persbericht van de Tourism Authority of Thailand (TAT). De verklaringen erin zijn van henzelf.

Bangkok, 8 juli 2022– De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil toeristen informeren dat ze de mobiele applicatie 'Toeristenpolitie I Lert U' kunnen downloaden, zodat ze tijdens hun reizen in Thailand van gemoedsrust kunnen genieten.

Gratis te downloaden via Google Play voor Android-telefoons en App Store voor iOS-telefoons, de I Lert U-applicatie is beschikbaar in het Engels en Thais. De app is gekoppeld aan de BHV 1155 van de Toeristenpolitie, waar ook tolken en vertalers klaar staan ​​om toeristische hulp in andere talen te verlenen.

Toeristen die 24 uur per dag hulp nodig hebben, kunnen de applicatie gebruiken om contact op te nemen met de toeristenpolitie, die onmiddellijk agenten ter plaatse zal sturen. Toeristen kunnen ook een foto maken van een incident en deze uploaden via de app om hulp nodig te hebben.

De toeristenpolitie is een afdeling van de Koninklijke Thaise politie en zet zich in voor de veiligheid en het welzijn van toeristen in Thailand. Met meer dan 1,900 agenten is de toeristenpolitie actief in het hele koninkrijk, ook in alle belangrijke toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Phuket, Samui en Chiang Mai.

De Koninklijke Thaise regering geeft de hoogste prioriteit aan de veiligheid en het welzijn van elke bezoeker van Thailand. En als de belangrijkste overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de promotie en marketing van Thailand als voorkeursbestemming, werkt TAT nauw samen met alle betrokken openbare en particuliere organisaties om de grootst mogelijke inspanningen te leveren om ongelukkige incidenten met toeristen en de lokale Thaise bevolking te voorkomen.

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.