Phuket zorgt ervoor dat veiligheidsmaatregelen rond weersgerelateerde problemen van kracht zijn voor de lange vakantie volgende week

Phuket -

Ambtenaren van Phuket zorgen voor de veiligheid van toeristen voor de lange vakantie volgende week, omdat veel mensen zich online zorgen maken over mogelijke weergerelateerde rampen als gevolg van zware regenval en wind de laatste tijd.

Ons vorige verhaal:

De gouverneur van Phuket heeft relevante functionarissen opgedragen om op de hoogte te blijven en de aardbevingen in de oceaan nauwlettend in de gaten te houden.

Negentien tsunami-waarschuwingstorens in Phuket worden vanaf gisteren (7 juli) elke dag getestth) normaal en worden pas woensdag getest met het volkslied.

De vice-gouverneur van Phuket, Arnuparp Rodkwan Yodrabam, vertelde de Phuket Express: "Deze maand heeft meerdere feestdagen, vooral volgende week met een vijfdaags weekend voor veel Thais. We verwachten dat veel Thais, buitenlandse inwoners en toeristen tijdens deze vakantieperiode de stranden in Phuket willen bezoeken. We zijn klaar om voor hun veiligheid te zorgen.”

“We zijn altijd voorbereid op een mogelijke tsunami-evacuatie. Buurtbewoners en zeilers worden geïnformeerd en geïnstrueerd om het zeewater of andere natuurlijke verschillen in de gaten te houden.” verklaarde Rodkwan.

De vijfdaagse vakantie begint van woensdag 13 juli tot zondag 17 juli. Deze periode omvat twee religieuze feestdagen op de 13e en 14e die, volgens de Thaise wet, ook verboden zijn voor de verkoop van alcohol.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.