Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid heeft nooit het verwijderen van maskers in het openbaar ondersteund, zegt Anutin

FOTO: Matichon

Nationaal –

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul belooft te luisteren naar alle suggesties om de verspreiding van het Covid-19 Coronavirus te helpen voorkomen, terwijl hij beweert dat het ministerie nooit heeft gesteund of specifiek heeft gezegd maskermandaten te verwijderen en te stoppen met het dragen van maskers in het openbaar.

Zijn uitspraken komen slechts twee weken nadat het maskermandaat werd versoepeld door premier Prayut Chan-O-Cha in een verrassende late nachtorder, na maanden van heen en weer debat tussen het toerisme en het bedrijfsleven die versoepeling wilden, vooral het externe mandaat en omdat het bedrijfsleven beweert dat veel buitenlandse toeristen geen interesse hebben in het dragen van maskers, en artsen en de medische sector die het mandaat steunen om bij te blijven geen specifieke afslag.

Anutin onthulde tijdens een persinterview gisteren, 6 juli, nadat Dr. Prasit Wattanapha, decaan van de faculteit geneeskunde van het Siriraj-ziekenhuis, er bij het ministerie op aandrong om maatregelen voor te stellen om maskers af te dwingen in gesloten of slecht geventileerde ruimtes dat het ministerie zal luisteren naar elk voorstel en idee dat door alle departementen wordt gesuggereerd.

Op de vraag welke voorstellen het ministerie van Volksgezondheid op vrijdag 19 juli zou indienen bij het komende Centrum voor Covid-8 Situatieadministratie (CCSA), verklaarde de minister alleen dat het allemaal afhangt van de situatie of de maatregelen moeten worden aangescherpt of versoepeld.

“Ministers, de permanente secretaris, premier en de CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) zeiden allemaal dat ze [de maskers] niet af moeten doen, omdat dit het risico op Covid-19 kan verminderen en goed is voor iedereen. Maar als iemand zijn masker wil afzetten, dan moet hij zijn persoonlijke situatie en de risico's inschatten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft nooit gezegd dat het tijd is om het masker in het openbaar af te doen. Gedurende deze tijd is het nog steeds het beste om het voor onszelf te dragen, "zei Anutin.

Sinds de opheffing van het mandaat een toenemend aantal artsen heeft de regering praktisch gepleit om het mandaat te herstellen, ondanks het feit dat de meeste Thaise staatsburgers nog steeds maskers dragen in alle omgevingen.TPN merkt op dat er zelfs tijdens het mandaat weinig tot geen handhaving was voor degenen die ervoor kozen om geen masker te dragen.

De CCSA zal morgenochtend, 8 juli, bijeenkomen om de huidige Covid-19-situatie te bespreken en regels en voorschriften rond Covid-19 te bespreken, waaronder mogelijk de terugkeer van een maskermandaat dat pas twee weken geleden werd versoepeld.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.