Thaise regering stelt dubbele accommodatieprijzen vast voor buitenlandse toeristen tegen vergelijkbare tarieven als pre-pandemische periode

FOTO: Prachachat

Nationaal –

De Thaise regering is van plan om dubbele prijzen voor hotelkamers voor buitenlandse toeristen vast te stellen in hetzelfde tempo als de pre-pandemische periode als de Covid-19-situatie aan het oplossen is.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Traisulee Traisaranakul onthulde dat de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, en de Tourism Authority of Thailand (TAT) voorbereidingen treffen om met hotelexploitanten in verschillende toeristische provincies, waaronder de Hotel Association of Thailand, te praten over accommodatieprijzen.

Ze zouden de invoering van een tweeledige tariefvoorwaarde invoeren, waarbij buitenlandse bezoekers tarieven kunnen betalen die vergelijkbaar zijn met de pre-pandemische periode, terwijl lokale toeristen mogen blijven betalen tegen de huidige gereduceerde tarieven.

Traisulee zei: “Tijdens deze periode dat de toeristische sector nog steeds in herstel is, moet de regering het reizen van Thaise mensen ondersteunen. Dit [de dubbele prijsstelling] is bedoeld om onze normen voor prijzen en diensten voor buitenlandse toeristen te handhaven, aangezien dit de internationale perceptie van het toerismemerk van het land kan beïnvloeden.

“Prijzen die tijdens Covid-19 zijn verlaagd, zullen voor Thaise toeristen worden gehandhaafd om het momentum van het binnenlands toerisme te ondersteunen.” Traisulee besloot.

Het voorstel heeft geleid tot wijdverbreide verontwaardiging onder sommige Engelstalige forums en discussiegroepen, merkt TPN-media op.

Dit plan volgt op vice-premier Anutin Charnvirakul die eerder deze week verklaarde dat: Thailand zou zich moeten concentreren op het zijn van een high-end premium merk voor kwaliteitstoeristen in plaats van een plaats die bekend staat om goedkope vakanties.

Het is onduidelijk of het voorstel expats met een langlopend visum of werkvergunningen in staat zou stellen de goedkopere Thaise prijzen te krijgen, of dat ze op één hoop zouden worden gegooid met buitenlandse toeristen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.