Royal Thai Police verbiedt het roken van cannabis en hennep voor recreatief gebruik in alle politiegebouwen in het hele land

Nationaal –

Commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise politie beval een verbod op het roken van cannabis en hennep voor politieagenten die in alle stations en eenheden waren gestationeerd, terwijl mensen die contact kwamen opnemen met agenten geen geur of rook van welke aard dan ook mochten veroorzaken.

De aankondiging, gepubliceerd op dinsdag (5 juli), bevat richtlijnen over het gebruik van marihuana of hennep in politiebureaus, waarbij vier onderwerpen als volgt worden gecategoriseerd:

  1. Politieagenten en personeel moeten zich houden aan de meldingen van het ministerie van Volksgezondheid met betrekking tot de geur en rook van cannabis, hennep of andere planten als hinderlijk en de cannabis en hennep als gecontroleerde kruiden, evenals alle strikt verboden wetten in andere gerelateerde aankondigingen.
  2. Politiebureaus en kantoren van bij de politie aangesloten agentschappen zijn aangewezen als "verboden gebieden" om marihuana of hennep te roken om overlast op grond van de wet op de volksgezondheid te voorkomen, aangezien deze het publiek, overheidspersoneel en agenten die in politiebureaus werken, zullen storen.
  3. Hoofd van de politiebureaus en van de afdelingen onder de politie zijn belast met het toezicht op het gebruik van marihuana of hennep voor recreatie in de stations en overheidsgebouwen.
  4. Mensen die naar de stations of overheidskantoren komen om contact op te nemen met de agenten, mogen geen geur of geuren van cannabis, hennep of andere planten veroorzaken op overheidsgebouwen. Overtreders kunnen worden aangeklaagd en gerechtelijke vervolging instellen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.