Koninklijke Thaise marine in Phang Nga monitort de situatie na kleine aardbevingen die zijn gedetecteerd bij het eiland Nicobar

Phuket -

  De Koninklijke Thaise Marine gevestigd in Phuket en Phang Nga houdt de situatie nauwlettend in de gaten nadat sinds gisteren (30 juli) meer dan 5 kleine aardbevingen voor het eiland Nicobar zijn gemeld.

Marineofficieren die op Meang Island in de buurt van het Similan National Park zijn gestationeerd, houden de uitrusting en het zeewaterniveau nauwlettend in de gaten en controleren. Marineofficieren vertelden de aangesloten Thaise media dat ze altijd Tsunami-waarschuwingsoefeningen doen.

De marine heeft ervoor gezorgd dat mensen langs de kust van Andaman 24 uur per dag toezicht houden op de situatie. Het tsunami-waarschuwingssysteem op Meang Island werkt volgens de Royal Thai Navy voor 100 procent.

Neem voor meer informatie en bijgewerkte situationele waarschuwingen contact op met de Royal Thai Navy Region 3 op 076-39159.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.