Thailand vraagt ​​provinciegouverneurs om cannabiscontrole aan te scherpen

Thailand-

De Thaise regering blijft nieuwe regels en voorschriften uitvaardigen na de legalisering van cannabis nadat het op 9 juni werd gedecriminaliseerd.

Het wetsvoorstel om cannabis te controleren is nog steeds in behandeling in het Huis en het Parlement en is nog niet voltooid, dus in de tussentijd blijft Thailand zijn toevlucht nemen tot patchwork-maatregelen om te proberen het gebruik van de plant te beheersen.

De meeste maatregelen tot nu toe zijn meestal verstandig geweest ... het gebruik van de drug beperken tot mensen boven de twintig en zwangere vrouwen, cannabis verbieden op scholen en militaire installaties, het gebruik door Thaise piloten verbieden, bedrijven verplichten consumenten te waarschuwen als cannabis wordt gebruikt gebruikt in eten of drinken, het verbieden van roken in het openbaar onder overlastwetten, het beperken van reclame speciaal voor jongeren, enz.

Nu heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken alle provinciegouverneurs gevraagd de regels in hun provincie aan te scherpen, waaronder het stopzetten van recreatief gebruik. De lijst met regels staat hieronder. TPN merkt echter op dat technisch recreatief gebruik niet illegaal is in een privéwoning als een volwassene en ondanks dat de overheid blijft zeggen dat het alleen voor medisch gebruik is, zijn de regels die recreatief gebruik mogelijk verbieden, nog steeds niet wettelijk vastgelegd. Het is ook onduidelijk hoe dit zou worden afgedwongen als recreatief gebruik wettelijk zou worden verboden. De Thaise politie heeft onlangs ook verklaard dat, afgezien van het afdwingen van hinderlijke voorschriften voor iemand die in het openbaar rookt als er een goede klacht wordt ingediend, er momenteel niets is dat ze kunnen doen om recreatief gebruik door een volwassene te stoppen.

Het bevel werd op 30 juni uitgevaardigd door de vaste secretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Suttipong Juljarern, en kwam gisteren, 4 juli, onder de aandacht van de pers.

• Marihuana en hennep mogen niet worden gebruikt voor recreatie
• Verkoop of consumptie van met cannabis/hennep verrijkt voedsel of dranken is niet toegestaan ​​in overheidscomplexen.
• Overheidsfunctionarissen mogen marihuana of hennep niet illegaal consumeren of op een manier die het imago van staatsfunctionarissen kan aantasten.
• Gouverneurs, provinciale volksgezondheidsbureaus en aanverwante autoriteiten moeten kennis verstrekken en het publiek bewust maken van de teelt en consumptie van marihuana en hennep, zoals wettelijk is toegestaan.
• Lokale autoriteiten moeten mensen informeren over de voordelen en gevaren van marihuana en hennep.
• Autoriteiten moeten voedsel, dranken en producten met cannabis-spikes die in hun gebied worden verkocht, inspecteren om er zeker van te zijn dat de gebruikte hoeveelheid binnen de wettelijke limieten blijft.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/