Vicepremier Anutin Charnvirakul wil meer premium Thaise toeristen, dringt er bij bepaalde bedrijven op aan geen kortingen te geven of zich te concentreren op lage prijzen

Nationaal –

Privéhotels en ziekenhuizen in Thailand zouden geen grote kortingen moeten bieden om toeristen aan te trekken, maar zouden in plaats daarvan de waarde van het land als "premium" reisbestemming moeten verhogen, verklaarde vice-premier Anutin Charnvirakul gisteren, 4 juli.

Reuters meldde dat Thailand in de eerste zes maanden van dit jaar ongeveer 2 miljoen buitenlandse bezoekers heeft ontvangen, en gestaag opleeft nadat de toeristenindustrie bijna instortte als gevolg van de Covid-19-pandemie en de complexe en dure toelatingseisen die gedurende meer dan 18 maanden werden opgelegd.

De vice-premier verklaarde maandag tijdens de openingsceremonie van het toerisme-evenement 'Thailand Moving Together' op de luchthaven van Suvarnabhumi: “We kunnen mensen niet naar Thailand laten komen alleen omdat het goedkoop is of omdat ze een goedkope verblijfplaats willen. Mensen zouden naar Thailand moeten komen omdat ze het merk van het land zien en de waardeproposities van de markt opwaarderen, dat is waar we de waarde van het land kunnen verhogen en hoogwaardige, dure, premium toeristen kunnen aantrekken.”

Hij vergeleek deze benadering met luxe modemerken zoals Louis Vuitton en zei: “Houd vast aan je echte waarde en geef geen korting. Verkoop voor een premie. Hoe duurder, hoe meer klanten. Net als Louis Vuitton verlagen ze hun prijzen helemaal niet, en Thailand ook niet en in plaats daarvan focussen op hun premium selectie en wat hen onderscheidt van concurrenten in andere landen.”

Thailand is een van Azië's meest populaire toeristische bestemmingen. In pre-pandemie 2019 ontving het land een record van bijna 40 miljoen reizigers, die in totaal 1.91 biljoen baht hebben uitgegeven, wat overeenkomt met 11% van het bruto binnenlands product (bbp).

Maar in 2020 daalde het aantal toeristen tot 6.7 miljoen en in 428,000 tot 2021, ondanks pogingen om de quarantainebeperkingen te beëindigen. Naar verwachting zullen er eind 10 2022 miljoen buitenlandse toeristen zijn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.