Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Buitenlanders klagen over vermeende visumfraude, toename van toeristenaankomsten en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 27 juni 2022 tot en met zondag 3 juli 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Meerdere nieuwsuitzendingen hebben gemeld dat naar schatting 100 buitenlanders in Phuket zijn opgelicht door een visumbureau. Phuket-politie en immigratiebeambten inspecteerden een visumbedrijf in Koh Kaew en Wichit, Mueang Phuket, dat door meerdere buitenlanders werd beschuldigd van vermeende fraude.

Kolonel Sarawut Chooprasit, politiechef van de stad Phuket, vertelde The Phuket Express: “We hebben de prominente eigenaren van het bedrijf al geïdentificeerd. Ze worden opgeroepen voor verhoor.”

2. Ongeveer 7,000 toeristen arriveerden en vertrokken vorige maand elke dag op de internationale luchthaven van Phuket, maar naar verwachting zullen er meer internationale toeristen naar Phuket komen nadat het impopulaire Thailand-pasprogramma was geannuleerd, zegt een topfunctionaris van de luchthaven van Phuket.

De directeur van de internationale luchthaven van Phuket, de heer Monchai Tanod, vertelde de Phuket Express: "We hebben ongeveer tien procent meer internationale toeristen gezien nadat het Thailand Pass-programma op 1 juli was stopgezet."

3. Meer dan 1.7 miljoen Thaise en buitenlandse toeristen hebben Phuket bezocht, wat de afgelopen vijf maanden miljoenen baht heeft opgeleverd.

De directeur van de Tourism Authority of Thailand Phuket Office, mevrouw Nathasiri Ronnasiri, vertelde de Phuket Express: “Vanaf 1 januarist tot mei 31st dit jaar zijn er in totaal 1,733,119 Thaise en buitenlandse toeristen die Phuket hebben bezocht.”

4. De gouverneur van Phuket heeft mensen in Phuket gevraagd een goede gastheer te zijn, aangezien Phuket wordt beschouwd als een kandidaat voor Expo 2028.

Deze maand komt het BIE-comité (Bureau of International Des Expositions) naar Phuket om te kijken of Phuket klaar is om het evenement te organiseren.

5. Phuket Surf X Beat Series 2022 werd afgelopen weekend in Patong gehouden onder het thema Pride Month.

Het evenement werd op 25 juni officieel geopend op Rainbow Road in Patong.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.