Internationale toeristen, geleid door Indiërs, blijven Phuket binnenstromen nadat de Thailand-pas is afgelopen, zeggen luchthavenfunctionarissen

Phuket -

Ongeveer 7,000 toeristen arriveerden en vertrokken vorige maand elke dag op de internationale luchthaven van Phuket, maar naar verwachting zullen er meer internationale toeristen naar Phuket komen nadat het impopulaire Thailand-pasprogramma was geannuleerd, zegt een topfunctionaris van de luchthaven van Phuket.

Eerst ons referentieartikel:

Het heeft lang geduurd, te lang volgens veel van onze lezers hier bij TPN media, maar vanaf vandaag, 2022 juli XNUMX, is Thailand Pass nu verdwenen en niet langer een vereiste om Thailand binnen te komen.

Nu een update:

De directeur van de internationale luchthaven van Phuket, de heer Monchai Tanod, vertelde de Phuket Express: “Vorige maand arriveerden en vertrokken ongeveer 7,000 internationale toeristen per dag op de luchthaven. We hebben ongeveer tien procent meer internationale toeristen gezien nadat het Thailand Pass-programma op 1 juli werd stopgezet.”

“Er komen steeds meer Indiase toeristen naar Phuket, de laatste tijd onze belangrijkste en grootste markt. Indiërs zijn vooral gunstig geweest voor de hotel- en toeristische attractie-industrie, inclusief rondleidingen. We hopen echter dat China binnenkort hun land zal openen en veel gemiste Chinese toeristen naar het eiland zal brengen. Voorafgaand aan Covid-19 waren Chinese toeristen de grootste groep bezoekers.” voegde Monchai toe.

Het Thailand Pass-programma, dat vooraf moest worden geregistreerd, was vooral een belemmering voor toeristen op korte termijn, waaronder die uit India, die vaak op korte termijn en voor één tot drie dagen komen, concludeerde Monchai.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.