Thai Meteorological Department kondigt het optreden aan van tropische storm "Chaba" die tot zaterdag op sommige plaatsen in Thailand regen met windstoten kan veroorzaken

Nationaal –

  De Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) heeft vandaag, 1 juli, de tropische storm "Chaba" aangekondigd boven de bovenste Zuid-Chinese Zee die tot zaterdag 2 juli kan leiden tot meer regen met windstoten in sommige plaatsen van Thailand.

Volgens de aankondiging beweegt de "Chaba"-storm die zich boven de Zuid-Chinese Zee heeft voorgedaan langzaam naar het noordwesten om op 2 en 3 juli boven het zuiden van China aan te landen.

Hoewel het een indirect effect heeft op het weer in Thailand, zal de storm waarschijnlijk een moesson veroorzaken over Myanmar en het hoge noorden van Thailand in een lagedrukcel boven Laos, evenals een vrij sterke zuidwestmoesson boven de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, wat resulteert in geïsoleerde zware tot zeer zware regenval in het noorden, noordoosten, oosten en zuiden.

De getroffen gebieden zijn als volgt:

1 juli 2022

noorden: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok en Petchabun.

Noordoosten: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Maha Sarakham, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani

centraal: Kanchanaburi en Ratchaburi.

oosten: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat

Zuiden: Ranong, Phangnga, Phuket, en Krabi

2 juli 2022

noorden: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok en Petchabun.

Noordoosten: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani.

centraal: Uthai Thani, Kanchanaburi en Ratchaburi, inclusief Bangkok en omgeving.

oosten: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat

Zuiden: Ranong, Phangnga, Phuket, en Krabi

De vrij sterke wind dwingt de golven in de bovenste Andamanse Zee om 2-3 meter hoog te worden en meer dan 3 meter hoog in onweersbuien, terwijl de bovenste Golf van Thailand ongeveer 2 meter hoog kan worden.

Het ministerie waarschuwde mensen ook om op te passen voor de ernstige toestand die kan leiden tot overlopen en plotselinge overstromingen. Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en wegblijven tijdens onweersbuien. Kleine boten in de bovenste Andamanse Zee moeten tot 6 juli aan land blijven.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/