UPDATE: Wetshandhavers van Phuket inspecteren visumbedrijf dat naar verluidt veel buitenlanders heeft opgelicht, eigenaren niet aanwezig

Phuket -

Phuket-politie en immigratiebeambten inspecteerden een visumbedrijf in Koh Kaew en Wichit, Mueang Phuket, dat door meerdere buitenlanders werd beschuldigd van vermeende fraude.

Ons vorige verhaal:

Meerdere nieuwszenders hebben gemeld dat buitenlanders in Phuket zijn opgelicht door een visumbureau.

Agenten gingen gistermiddag 29 juni 2022 naar een woning in een woonwijk in Koh Kaew en naar een bedrijfspand in Soi Thep Anusorn Wichit. Beide waren eerder geopend als hetzelfde visumbedrijf, maar met verschillende vestigingen. In beide plaatsen werd niemand aangetroffen en de bedrijven leken gesloten.

Bewoners in Soi Thep Anusorn vertelden de politie dat het bedrijf pas ongeveer drie maanden was geopend en operationeel was, hoewel de politie verslaggevers vertelde dat het bedrijf in 2014 was geregistreerd.th er waren ongeveer vier buitenlanders die naar de visumdienst kwamen en op de deur klopten in een poging iemand met hen te laten praten, maar niemand kwam voor hen opdagen. Nadat de buitenlanders waren vertrokken, kwam een ​​Thaise vrouw binnen het bedrijf naar buiten en snelde snel weg op een motorfiets, maar keerde niet terug.

De politiechef van Phuket City, kolonel Sarawut Chooprasit, vertelde The Phuket Express: "Het bedrijf werd in 2014 geregistreerd met drie Thais en een buitenlander als aandeelhouders."

“We hebben de prominente eigenaren in het bedrijf al geïdentificeerd. Ze worden opgeroepen voor verhoor. Indien zij zich niet vrijwillig bij de politie melden, zullen wij een dagvaarding uitbrengen. Als ze niet reageren op de dagvaarding, zullen we arrestatiebevelen uitvaardigen wegens fraude', besloot de politiechef.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.