Vooraanstaande Phuket-arts adviseert het publiek om nog steeds gezichtsmaskers te dragen, vooral binnenshuis, ondanks het verwijderen van het maskermandaat

Phuket -

Een vooraanstaande arts in Phuket adviseert het publiek om nog steeds gezichtsmaskers te dragen in gebieden met veel mensen en binnenlocaties, ondanks dat het maskermandaat in Thailand nationaal is afgeschaft.

Ons vorige verhaal:

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft op 25 juni een nieuwe order uitgebrachtth voor het laten vallen van het maskermandaat, na een nationaal bevel dat gisteravond laat, 23 juni, hier is vrijgegeven.

De directeur van het Vachira Phuket Hospital-dokter Weerasak Lorthongkam vertelde The Phuket Express: “Ook al is het verplichte masker gevallen, Covid-19 bestaat nog steeds en de pandemie is nog niet voorbij, ondanks dat de meeste gevallen mild zijn. Het dragen van gezichtsmaskers is dus nog steeds NOODZAKELIJK om te voorkomen dat we Covid-19 krijgen en om degenen in onze gemeenschap te beschermen die mogelijk kwetsbaar zijn of risico lopen.”

“In risicovolle gebieden zoals in drukke openbare parken, ziekenhuizen, vergaderzalen, plaatsen met veel mensen, of binnenruimtes met minder luchtstroom is het nog steeds NOODZAKELIJK om mondkapjes te dragen. Dat betekent niet dat het verplicht is, maar artsen adviseren mensen om in deze gebieden mondkapjes te blijven dragen.” Weerasak vervolgde.

"Voor Covid-19-patiënten of mensen met een hoog risico is het 'NOODZAKELIJK' om maskers te dragen wanneer ze bij andere mensen verblijven." Weerasak toegevoegd.

“Vermaaklocaties hebben nog steeds Covid-19-voorzorgsmaatregelen nodig, aangezien sommige mensen besmet zijn met Covid-19. We willen terug naar normaal zoals voorheen, maar nu moeten we nog steeds stap voor stap langzaam gaan. ” Weerasak besloot.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.