Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: maskermandaat gedaald, ondergronds kabelproject gaat door, Phuket Sunday Walking Street weer druk, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 20 juni 2022 t/m zondag 26 juni 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft op 25 juni een nieuwe order uitgebrachtth voor het laten vallen van het maskermandaat, naar aanleiding van een nationaal bevel dat gisteravond laat, 23 juni, hier is vrijgegeven.                                                                                   Een masker of stoffen masker is een vrijwillige praktijk. Het ministerie van Volksgezondheid beveelt echter aan voor Covid-19-patiënten of mensen met een hoog risico, ze zijn 'NOODZAKELIJK' om maskers te dragen wanneer ze bij andere mensen verblijven.

2. Een groot ondergronds project op Phuket Road gaat volgende maand van start met een totaal initieel budget van 59 miljoen baht.

De burgemeester van Phuket, de heer Saroj Angkanapilart, vertelde The Phuket Express: "Het ondergrondse bouwproject zal plaatsvinden op Phuket Road van het Bang Neaw-kruispunt naar Soi Kor Pai, wat in totaal 600 meter is."

3. De Phuket Walking Street Sunday Market, ook wel bekend als 'Laad Yai', heeft wekelijks minstens twee miljoen baht opgebracht.

De vice-president van de Old Phuket Town Community, de heer Somyos Patan, vertelde de Phuket Express: "De Phuket Walking Street Sunday Market is een van de beroemdste plaatsen aan de Thalang Road in de oude stad Phuket die buitenlandse toeristen hebben bezocht."

4. Twee exploitanten van uitgaansgelegenheden werden gearresteerd wegens het naar verluidt overtreden van Phuket-bevelen en Covid-19-metingen nadat anonieme lokale bewoners klaagden over hard geluid.

Buurtbewoners en bezorgde burgers hebben geklaagd over hard geluid na de wettelijke sluitingstijden, momenteel 2 uur 's nachts.

5. Er is een vermiste man gevondenen veilig teruggebracht naar Phuket nadat zijn jetski zonder benzine was geraakt in Phang Nga.

De vermiste man werd gevonden op een jetski in de buurt van het gebied dat hij voor het laatst gezien had toen zijn jetski midden in de oceaan zonder benzine kwam te zitten. Hij werd teruggebracht naar een pier in Koh Siray, Phuket, nadat hij een hele nacht alleen in de oceaan had doorgebracht op de machteloze jetski.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.