De meeste Thai dragen nog steeds gezichtsmaskers op de Phuket Walking Street Sunday Market, zelfs nadat het mandaat is ingetrokken

Phuket -

  De meeste Thais dragen nog steeds gezichtsmaskers op de Phuket Walking Street Sunday Market nadat het maskermandaat vorige week in het openbaar in Thailand werd geschrapt. De meerderheid van de buitenlanders werd echter zonder masker gezien.

De Phuket Walking Street Sunday Market, ook wel bekend als 'Laad Yai', bevindt zich in de oude stad Phuket. Veel Thais en buitenlandse toeristen die naar Phuket komen, bezoeken de wandelstraat.

Zondag (26 juni .)th) was de eerste week van de markt nadat het maskermandaat nationaal was geschrapt.

Ons eerdere artikel over de wijziging van het maskermandaat:

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, heeft vandaag (25 juni) een nieuwe bestelling vrijgegeventh) voor het laten vallen van het maskermandaat, naar aanleiding van een nationaal bevel dat gisteravond laat, 23 juni, hier is vrijgegeven.

De meeste Thais dragen echter nog steeds gezichtsmaskers op de markt en inderdaad in het algemeen in Phuket, gebaseerd op de waarnemingen van The Phuket Express. Veel buitenlanders hebben het laten vallen van het mandaat echter omarmd en zijn zonder masker gezien, wat nu hun keuze is, aangezien het dragen van een masker vrijwillig is. Individuele bedrijven en organisaties kunnen desgewenst echter zelf een maskermandaat eisen.

De Phuket Walking Street Sunday Market, ook wel bekend als 'Laad Yai', heeft volgens de organisatoren minstens twee miljoen baht per week opgebracht.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.