Tientallen buitenlanders in Phuket zouden zijn opgelicht door visumbureau, politie onderzoekt

Phuket -

  Meerdere nieuwsuitzendingen hebben gemeld dat naar schatting 100 buitenlanders in Phuket zijn opgelicht door een visumbureau.

Facebook pagina 'Help Misdaad Slachtoffer Club' postte eerder deze week dat een visumagent in Phuket zijn werk niet goed deed nadat hij geld en paspoorten van buitenlanders had ontvangen om hun visum te verlengen in het kader van verschillende programma's. Als gevolg hiervan hebben veel getroffen vreemdelingenvisa nu een status overschrijding. De politie van Phuket City gelooft ook dat sommige slachtoffers zich niet hebben gemeld uit angst voor hun visumstatus en schatte het totale aantal slachtoffers op ongeveer 100 mensen.

Veel van de getroffenen zijn naar verluidt personen die deze specifieke agent eerder regelmatig hadden gebruikt om hun visa en stempels tijdens de pandemie te verlengen, en velen beweerden tijdens de Covid-19-periode in Thailand te zijn “vast” gezet. Onlangs heeft deze specifieke agent echter veel mensen tot drie maanden zonder hun visum en paspoort achtergelaten en reageert hij niet op klanten, waardoor tientallen buitenlanders politierapporten indienen en om hulp vragen aan hun respectieve ambassades.

Kolonel Sarawut Chooprasit, politiechef van de stad Phuket, vertelde de Phuket Express: "Sommige buitenlanders hebben ons over dit vermeende incident gerapporteerd. We zijn nu bewijs aan het verzamelen en nemen contact op met de immigratiedienst als onze partner in deze situatie.”

De Phuket-immigratiechef, kolonel Tanet Sukchai, vertelde de Phuket Express: “Alle buitenlanders die getroffen zijn en als gevolg daarvan een visumoverschrijding hebben, mogen niet wachten tot dit visumbureau of de zaak is afgerond. We zullen helpen en degenen die door deze agent zijn opgelicht, zullen niet verantwoordelijk worden gehouden of worden gestraft of gestraft voor hun huidige visumstatus. Eventuele klachten kunnen worden gemeld op 0864077763 en 076221905 Ext. 10.”

De naam van de visumagent is achtergehouden door The Phuket Express in afwachting van een volledig onderzoek door relevante instanties in Phuket, maar is gepost door Help Crime Victim Club zoals te zien is in de bovenstaande link, wiens verklaringen en beschuldigingen volledig van henzelf zijn. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u contact kunt opnemen met Immigration voor hulp bij dit probleem.

 

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.