Thaise premier dringt er bij het publiek op aan om niet in paniek te raken over de BA.19/BA.4-stam van Covid-5 Omicron

Nationaal –

Premier Prayut Chan-O'Cha dringt er bij het publiek op aan niet in paniek te raken over de BA.19/BA.4-stam van Covid-5 Omicron, en benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid de verspreidingssituatie nauwlettend in de gaten heeft gehouden.

Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana zei vandaag, 26 juni, dat de premier mensen vroeg om niet in paniek te raken over de nieuwe mutatie, aangezien het ministerie van Volksgezondheid de verspreiding van BA.4/BA.5 op de voet heeft gevolgd.

Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie het heeft geclassificeerd als een zorgwekkende stam en moet worden gecontroleerd (VOC-lijnen onder toezicht: VOC-LUM) vanwege het vermogen om infecties over te dragen en weerstand tegen immunisatie, is er nu onvoldoende bewijs om te ondersteunen dat de stam is ernstiger dan eerdere mutaties.

“Het ministerie van Volksgezondheid is doorgegaan met het uitvoeren van een surveillancesysteem voor ernstig zieke patiënten en ondersoorten, inclusief de focus op boostervaccinatie om de immuniteit te versterken, de kans op infectie te verkleinen en ernstige symptomen en overlijden te voorkomen. Tegelijkertijd wordt het publiek geadviseerd om de gezondheidsaanbevelingen te blijven volgen”, voegde de woordvoerder eraan toe.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

 

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.