Phuket Public Health Department waarschuwt dat klachten over cannabisrook in het openbaar tot juridische stappen kunnen leiden

Phuket -

Het hoofd van de volksgezondheid van de provincie Phuket heeft gewaarschuwd dat klachten over openbare cannabisrook tot juridische stappen kunnen leiden.

De hoofdarts van de Phuket Provinciale Volksgezondheid, Kusak Kukiattikoon, vertelde The Phuket Express vandaag, 23 juni 2022: "Volgens het ministerie van Volksgezondheid kan de rook die wordt veroorzaakt door het gebruik van cannabis en hennep voor recreatieve doeleinden voor veel mensen hinderlijk en hinderlijk zijn. Wel moet iemand dit bij de politie melden als hij/zij het hinderlijk vindt. Als niemand aangifte doet, kan een cannabisgebruiker technisch gezien toch roken.”

“Aan de andere kant, als iemand een officieel politierapport indient, zal de persoon die in het openbaar rook van cannabis heeft veroorzaakt, juridische stappen ondernemen. De rook van de planten bevat deeltjes die bij inademing een risico op ziekte kunnen veroorzaken, zoals longziekte, astma en bronchitis. Cannabis mag in privé-accommodaties worden gerookt, maar niet in het openbaar.” verklaarde Kusak.

De straffen voor een overlastklacht van cannabis kunnen hoge boetes en zelfs gevangenisstraf zijn, maar de kans is groter dat het een kleine boete is, vergelijkbaar met een misdrijf in andere landen.

Hoewel recreatief gebruik van cannabis sterk wordt afgeraden en ambtenaren van de volksgezondheid blijven zeggen dat het alleen voor medisch gebruik mag worden gebruikt, is het in Thailand technisch gezien niet meer illegaal voor mensen boven de twintig die privé zijn, merkt The Phuket Express op.

Regelgeving en beleid voor de controle van de onlangs gedecriminaliseerde cannabis blijven bijna wekelijks verschijnen, waarbij de Thaise regering een overkoepelende reeks regels ontwikkelt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.