Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Bar-exploitanten gearresteerd, Indiase toeristen nummer één in Phuket, Afrikaan gearresteerd met 1.49 kg cocaïne, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 13 juni 2022 t/m zondag 19 juni 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Twee barexploitanten werden gearresteerd wegens het naar verluidt overtreden van Phuket-bestellingen en Covid-19-metingen.                                                                                                  De politie van Rawai waarschuwde dat er nog meer invallen zouden komen en dat de nadruk lag op Covid19-voorzorgsmaatregelen, zoals ervoor zorgen dat klanten en personeel werden gevaccineerd, sociale afstand nemen, maskers dragen en andere maatregelen.   
  2. Indiase toeristen zijn nummer één in toeristenaankomsten in Phuket met een totaal aantal van 39,749 sinds het impopulaire Test and Go-programma op 1 mei werd stopgezet, zegt Phuket Immigration. 

Phuket International Airport Immigration rapporteerde de huidige aankomststatistieken op 13 junith.

3. Het Thaise kabinet heeft 338.80 miljoen baht goedgekeurd voor verbetering van de Andaman-provincies Phuket, Phang Nga, Krabi, Trang en Satun om in de toekomst meer Thaise en buitenlandse toeristen aan te trekken.

De heer Tanakorn Kongboonchana, de woordvoerder van het kantoor van de Thaise premier, vertelde de bijbehorende Thaise pers: "Deze projecten zijn bedoeld om in de toekomst meer Thaise en buitenlandse toeristen voor te bereiden en aan te trekken."

4. De Phuket Health Chief heeft een openbare waarschuwing afgegeven over cannabis, waarin staat dat het beter is om het alleen om medische redenen te gebruiken. Volgens de chef is cannabis om recreatieve redenen niet goed te gebruiken en potentieel gevaarlijk.

De hoofddokter van de volksgezondheid in Phuket, Kusak Kukiattikoon, vertelde The Phuket Express: "Mensen die geen gezondheidsproblemen hebben, mogen echter geen cannabis gebruiken, vooral niet voor bedwelming."

5. Een 29-jarige Zuid-Afrikaanse man is gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket met 1.49 kilogram cocaïne in zijn buik ter waarde van 4.47 miljoen baht.

Hij kwam uit Ethiopië en arriveerde op 9 juni in Phuketth, 2022. Er werden geen illegale voorwerpen in zijn bagage gevonden, maar hij gedroeg zich nerveus en douanebeambten werden achterdochtig en vroegen de man zich te onderwerpen aan een röntgenfoto, waar ze in plaats daarvan cocaïnepakketten in zijn buik vonden. 

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.