Jonge potvis wordt gezocht nadat hij vastzat in zeeafval nabij Racha Island in Phuket

FOTO: Pongsakorn Naksaard

Phuket -

Een jonge en naar verluidt zwakke potvis wordt door de relevante autoriteiten gezocht nadat deze donderdag (16 juni) vastzat in zeeafval nabij Racha Island in Phuket.

Er is een videoclip gepost door een visser op zijn Facebook Donderdag (16 junith) met een bericht dat luidde: "Deze jonge en zwakke potvis werd gevonden vast in zeeafval in de buurt van Racha Island."

De persoon die het bericht plaatste, is geïdentificeerd als de heer Pongsakorn Naksaard, die op een boot aan het vissen was toen hij de walvis vond. Hij meldde het incident onmiddellijk aan het Phuket Marine Office, maar de potvis was later verdwenen van de locatie waar hij hem oorspronkelijk had gevonden.

Dokter Kongkiat Kittiwatanawong, hoofd van het Phuket Marine Biological Centre (PMBC) vertelde The Phuket Express: “Vorig jaar hebben we een jonge, gewonde potvis gered die van zijn moeder was verloren. De jonge potvis werd weer vrijgelaten in zee bij het eiland Racha. Het kan dezelfde zijn. We hopen dat we het snel vinden, zodat we een lichamelijk onderzoek kunnen doen.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.