Thais ministerie van Volksgezondheid verlaagt Covid-19-waarschuwingsniveau tot niveau 2 (laag risico) in het hele land

nationaal —

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs het Covid-19-waarschuwingsniveau verlaagd van niveau 3 (matig risico) naar 2 (laag risico) in het hele land, daarbij verwijzend naar geen massale clusters die tot nu toe zijn gevonden na de heropening van de uitgaanssector.

Dr. Kiattipoom Wongrachit, permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, onthulde vandaag, 18 juni, dat het aantal nieuwe Covid-19-bevestigde gevallen, ernstige patiënten en slachtoffers aanzienlijk is afgenomen, zelfs na de officiële heropening van de uitgaanssector op 1 juni.

Volgens de arts zijn er tot nu toe geen massale Covid-19-clusters gesignaleerd, wat zou kunnen betekenen dat de meeste uitgaansexploitanten zich goed houden aan de Covid Free Setting-maatregel.

Om aan te sluiten bij de landelijke kleurwijziging naar de groene (bewakings)zone, heeft het Thaise ministerie van Volksgezondheid daarom besloten het Covid-19-waarschuwingsniveau te verlagen van niveau 3 (matig risico) naar niveau 2 (laag risico) in het hele land , de dokter zei.

“Het ministerie van Volksgezondheid wil de maatregel aanpassen aan de veranderende situatie, zodat alle burgers net zo normaal kunnen leven als vóór de pandemie,” zei Dr. Kiattipoom. “We richten ons nu op de 608 Group (ouderen, mensen met chronische ziekten , zwanger of een lichaamsgewicht van meer dan 90 kg)”.

Het ministerie van Volksgezondheid drong er bij mensen in de 608 Group op aan om een ​​boosterdosis te krijgen, weg te blijven van de massa en zo mogelijk af te zien van reizen naar het buitenland, benadrukte de arts.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.