Vergunning nodig voor de verkoop van cannabis in Thailand aan minderjarigen onder de 20, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen, zegt Cannabis Public Relations-woordvoerder

FOTO: vandaag plaatsen

nationaal —

De heer Panthep Puaphongphan, woordvoerder van de Public Relations on Cannabis van het Ministerie van Volksgezondheid, verklaarde vandaag, 18 juni, op Facebook dat voor de verkoop van cannabis aan minderjarigen onder de 20 jaar, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen toestemming moet worden verleend van de directeur- Generaal van de afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde.

Hij verduidelijkte dat cannabis in eerste instantie geclassificeerd is als een "gecontroleerd kruid" in de 1999 Protection and Promotion of Traditional Thai Medicine Wisdom Act. Daarom moet het bezit van cannabis, gebruik, opslag, transport, export, onderzoek en verkoop voortijdig worden goedgekeurd om door te gaan met de handeling.

Om echter gedoe te voorkomen tijdens het wachten op de wetswijziging, heeft minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul een richtlijn ondertekend om burgers ouder dan 20 jaar in staat te stellen cannabis onmiddellijk te gebruiken, op te slaan, te vervoeren en te verkopen zonder dat ze daarvoor toestemming nodig hebben. Meneer Panthep.

Maar hij vervolgde dat het nieuwe besluit het roken in het openbaar en de verkoop van cannabis aan minderjarigen onder de 20 jaar, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen niet vrijstelt. Wie dat wil, moet volgens de oude wet eerst toestemming krijgen.

Ten slotte waarschuwde de heer Panthep dat potentiële overtreders een gevangenisstraf van maximaal een jaar, een boete van niet meer dan 20,000 baht of beide kunnen krijgen.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.