29-jarige Zuid-Afrikaanse man gearresteerd op Phuket Airport met 1.49 kilo cocaïne in buik

Phuket -

Een 29-jarige Zuid-Afrikaanse man is gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket met 1.49 kilogram cocaïne in zijn buik ter waarde van 4.47 miljoen baht.

De douanewoordvoerder, de heer Chaiyut Kamkun, vertelde TPN-media: "De Airport Interdiction Task Force: AITF, ontdekte dat de 29-jarige man op 9 juni cocaïne het land in smokkelde.th, 2022. Hij kwam uit Ethiopië en arriveerde op 9 juni in Phuketth, 2022. Er werden geen illegale voorwerpen in zijn bagage gevonden, maar hij gedroeg zich nerveus en douanebeambten werden achterdochtig en vroegen de man zich te onderwerpen aan een röntgenfoto, waar ze in plaats daarvan cocaïnepakketten in zijn buik vonden. De verdachte, wiens naam niet door de douane is verstrekt, heeft naar verluidt toegegeven dat hij de drugs heeft ingeslikt.”

“Het lukte ons met enige moeite om de drugs uit de buik van de verdachte te verwijderen. We ontdekten dat het 1.49 kilogram cocaïne is met een geschatte straatwaarde van 4.47 miljoen baht. Hij werd naar het politiebureau van Sakoo gebracht voor verdere verwerking en juridische stappen.” verklaarde Chaiyut.

Volgens de Thaise drugswetten is cocaïne een drug van categorie twee en als gevolg daarvan riskeert de verdachte de volgende mogelijke juridische straf, die mogelijk een levenslange gevangenisstraf kan zijn:

  • Tot 10 jaar gevangenisstraf en een boete van 100,000 - 1,000,000 Baht voor productie, invoer of uitvoer. Als de gevonden stof of stoffen morfine, opium of cocaïne bevatten, wordt de straf verhoogd tot een gevangenisstraf van 20 jaar tot levenslang en een boete van 2,000,000 – 5,000,000 Baht

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.